2010. október 5.

2010. október 5.
"A VÉLEMÉNY SZABAD. A TENNI AKARÁS PARANCS. A SZÜLŐFÖLD SZENT."

2018. április 26., csütörtök

MŰKÖDÉSBEN A MAGYAR ELLENZÉKI MEDZSIK*

Homoródalmás, 2018. április 21., 06:45.
*Ez az írás a Jó Reggelt Vajdaság véleményportálon jelent meg, 2018. március 26-án.

Sosem értettem, még kevésbé irigyeltem azokat a fajankókat, fafejű nőket, akiknek folyton a liberális ideológiai kánonhoz, szabott direktívához igazodva kellett szeretniük vagy utálniuk másokat. Szerintem szimpla ez a kérdés: se nem szélsőjobb, se nem szélsőbal, hanem keresztény és magyar. A többivel nem éri meg hergelni magunkat. Aki ebbe belefér, azzal szóba elegyedünk. Már a nagy Széchenyi is kijelentette: „Minden előtt áll előttem: hűség a fajtámhoz.
Akinek ennyi sem vállalható, aki a saját fajtáját nemhogy szeretné, óvná, hanem az idegent dicsőíti, fújja a „szeretet hatalmát”, azt én nem a szeretet hatalmaként, hanem sokkal inkább a hatalom szereteteként tudom definiálni.
Szerintük meg kell értenünk az Európára özönlőket, hogy a migránsok isten parancsára jönnek. A támogatóik is egy másik isten parancsára segítik őket. Elvégre az ő istenük a pénz. Mindegy kié. Egyébként én úgy vagyok vele, hogyha netán egzotikus, az európaitól eltérő kultúrákkal szeretnék találkozni, akkor majd odautazom.
De addig – ha rajtam múlik – egyik se másszon be kéretlenül a spejzembe. 
Összemazsoláztam pár megnyilatkozást. Ettől ékesebben fölösleges láttatni, mi a húsvét utáni (határon túliaknak húsvét előtti) magyarországi választás tétje. Álljon itt egy kicsit színesebb csokréta, tessék: 
   
"Vona szerint Orbán lelkileg akarja megtörni őt, ezért megfigyelteti a családját, és egy fekete autó várja esténként a háza előtt. Szerinte egy olasz paparazzival fotóztatták, ami miatt a fia még el is sírta magát."

Azon túl, hogy sajnálom szegény kisgyermeket – igazán megvehetnék neki azt a fránya E-phone-t vagy videojátékot –, „egy gondolat bánt engemet”: HONNÉT tudta Vonamed Próféta Úr, hogy olasz a lesifotós? Fogas kérdés. Első blikkre logikusnak tűnő a magyarázat. Ha paparazzi az illető, az olyan olaszosan hangzó szó, tehát biztos az is. Olasz a gazember. Másodjára – ismerve Szemöldök Pártelnök Úr éleslátását, vitathatatlan kognitív diszpozícióit, nagy tételben mernék rá fogadni, hogy a fekete kémautó egy Fiat Punto lehetet. Le is buktatta a nyomorult taljánt, ott, azon nyomban. Esetleg még egy nagy kerek pizza lógott a visszapillantó tükrén, illatosító gyanánt. Vagy csak egyszerűen jó volt az esti krimi Nino Rottával, és mindez – tudat alatt maradandóbb nyomokat hagyva –, a másnapi sajtótájékoztatón visszaköszönt a jó Zázrivetz Gábor haja alatti részén.

„Szél Bernadett szerint: Sorsközösség van az ellenzék politikai erői között.”

Mélyen meg vagyok győződve róla, hogy gépelési hiba történt, elírták a címet. Nem sorsközösség az, hanem Sorosközösség. Egy „o” kimaradhatott. Csak így van értelme Szent Bernadett kinyilatkoztatásának.

„Szél Bernadett hozzátette: mostantól az a minimum, hogy az ellenzéki pártok szóba állnak egymással.”

Szent Bernadett! Azaz: Szent Kleofás! Hogy akarnak ezek egy országot sikeresen elkormányozni majd, ha már az is komoly siker számukra, hogy egymással szóba állnak?! Bernadettem! Hajolj neki, fogd jól erősen a bokádat, ott tolong már mögötted az ellenzéki összefogás, mindig is sejtettük. De azt álmomban sem hittem volna, hogy valaha Vona Gábort is közibük engeded. Ez sok mindent elárul rólatok. Szóval, nem a demokrácia ilyen, hanem ti vagytok éppen ilyenek.

„Gyurcsány Ferenc Újpesten is kifejtette: céljuk, hogy a határon túli magyarok ne szavazhassanak az anyaországban, mert a DK elnöke szerint nem viselik döntéseik következményeit. Ki is a magyar, kik azok a magyarok? – tette fel a panelkérdést a kocsmapolitizálás színvonalán Gyurcsány, aki meg is válaszolta saját felvetését: ne magyarkodjanak azok, akiknek talán az ükapja lehetett magyar.”

Én is ismertem egy ilyen figurát. Nem volt rossz ember, csak elhitte mindig, amit mondott, és későn látták meg rajta, de akkor már elhatalmasodott a baj. Egyébként matektanár volt és valami matematikai vagy geometriai alaptételt próbált cáfolni. A végén kényszerkosztümben vitték el a vigyorgóba. De ahogy Ferenc testvért, a nagy bérmálkozót elnézem, őneki már ez is kevés lenne. No persze, voltak, akik kezdetben, illetve jó darabig komolyan vették... Ahogy múlt az idő, a legtöbben már csak nevettek rajta. De amit az utóbbi időben művel, az már nagyon kínos. Olyasmi „szekunder szégyent” érezni vele kapcsolatban, mint amikor a köztéren látunk egy félig letolt gatyával fetrengő, maga alá csinált hajléktalant.
Egyébként nekem az égvilágon nincs különösebb bajom az ellenzéki számmisztikával. Összeadják az állítólagos támogatottságukat, a jövőben fölsejlő szavazataikat, és lám, kijön, hogy az több mint a Fideszé. Éntőlem: legyen. Noha nem lenne rossz, ha a nép nevű magyar lakossággal is tudatnák, ha meggyőzően közlik, mert nehezen tudom elképzelni, hogy a visszalépett Jobbikos jelölt helyett a DK-sokra fognak szavazni a Jobbik szavazói. Már, akik megmaradtak a kalapban. Ugyanez igaz az LMP-s relációban a szocialistákkal kapcsolatban.
Nincs hozzá elég képzelőerőm, hogy ezek a szavazók nosztalgiával gondolnak a pénzügyi géniusz Veresre, Lendvai cenzor asszonyra, a belügyér Draskovity Tibcsire meg a többi szag-értőre. De vajon el tudja-e képzelni bárki is, hogy a jó esetben 15%-os Vona mögé beáll a 6%-os Feri? Lelki szemeimmel elképzelem, amint éppen tőről metszett Jobbikos vagyok, amolyan Toroczkai- vagy Morvai-féle, aztán hirtelen megkapom ellenzéki ajánlatként a DK jelöltjét, akire szavaznom kellene. Táncolj Feri!

Karácsony Gergely: „Amikor arról beszélek, hogy Orbánnak ügyvezető miniszterelnökként végig kell majd néznie a NER lebontását, ez a magyar alkotmányos szabályok szerint azt jelenti: április 8-án legyőzzük Orbánt és még aznap nekilátunk a jogállam, a demokrácia, a tisztesség helyreállításának. Orbán április 8-ától már csak ügyvezető kormányfő, korlátozott jogkörrel, de csakis az új kormány felállásig.”

Nagyon köszönjük Gyurcsány, Karácsony uraknak, meg a Szél Kergenett asszonynak hogy egész komoly létszámú hazai és határon túli magyarokon húzták el a vonót Vonát. Ezek már biztos orbáni szavazók lesznek. Egyébként az ellenzéki összekapaszkodást jó előre láttatta a nagy Mágus, amikor Öszödön megmondta a tutit: „Gyerekek, nem vagyunk tökéletesek! Egyáltalán nem. Nem is leszünk.” (Gyurcsány Ferenc, öszödi beszéd) Hát nem is azok. Hanem tökéletlenek.

Orbán: „… politikailag, jogilag elégtételt veszünk a választások után”.
A balos-liberális erők médiája erre ráugrott, napok óta úgy tálalják, hogy a választások után „Orbán bosszút áll”.
Bár igazuk lenne!

                                                     Pk



Nincsenek megjegyzések: