2010. október 5.

2010. október 5.
"A VÉLEMÉNY SZABAD. A TENNI AKARÁS PARANCS. A SZÜLŐFÖLD SZENT."

2024. június 11., kedd

TISZA-PÁRTI ÁRTÉR


Az egyik szemem sír, a másik nevet.
Magyar átok ül rajtam: a síró szemem mindig jobban zavar, az az elsődleges, így örülni sem tudok az elégedettégtől fényes szememnek, mert piszkál az ellenoldali kudarc tudata, sajnos.
Ambivalens érzéseim vannak tehát.
Hiába, hozzászok-tam/tunk a földcsuszamlás szerű győzelmekhez.
És bármekkora most is a nyilvánvaló diadal, árnyékot vet rá a tudat, hogy Budapesten a fő hülyét nem sikerült elzavarni a franczba.
KaróGeri újrázása – dacára a még esetlegesen pislákoló újra számlálásba vetett reményeknek, amik szerintem meddő vágyálmok, nem fordítják meg a voksolás eredményét – jobban piszkálja a csőrömet, mint Poloska Péterék szereplése.
Az a 30 százalék ugyanis gyorsan le fog apadni. Ha majd nem csak a vezető pszichopata beszél, hanem a sleppje is megszólal, hibát-hibára halmozva, hamar lehámlik róluk a tömegemberek szimpátiája. Így, sötét lóként, minden felelősség nélkül nagyokat ígérgetve, program és jövőkép híján, pusztán lózungokkal is lehetett nagyot nyerniük. Majd az érdemi munka bizonyítja mire képesek, hány kilósak...
Sokat mond, hogy egy nappal a választási siker után, hétfő este az ATV-ben még a szimpatizánsait is megdöbbentette Poloska hisztérikus lelépése. 24 óra sem kellett, és már meztelendik a Magyar "király". Ha majd lehullik a hályog, lesz fejvakarás.
És hol van még 2026 tavasza!
A Tisza formáció merész ívű sikere (igen, elismerem, pár hónap alatt az ilyen eredmény figyelemre méltó) majd annak tükrében fog valós képet adni, amikor balról is elkezdik harapni a bokájukat azok a most levitézlett pártok, akiktől Magyarék elhappolták a szavazókat: itt elsősorban Gyurcsányékra gondolok.
Utóbbi nagy spíler, én nem írnám le. Eddig szódával bánt Poloskával, de a politikai túlélése miatt Ferenc ezután a pszichopata Tiszás torkának fog esni.
És akkor a már emlegetett "borzalmas" tagságáról is érdemes szólni, mert ez is a Tisza sírba eresztő kötele lehet.
Ha majd a sokszínű kórus a sok éhes szájjal elkezd énekelni, garantáltan lesznek, akik hamisan ki fognak áriázni a pártfegyelem kottájából. A közösség – még ha politikai is – erős bizalmi alapokon kell, hogy nyugodjék.
A Fidesz sem ingyen kapta a néppártos kovászt. Évtizednyi idő kellett az összekovácsolódáshoz, erős pártapparátussal, többszöri kormányra kerüléssel, apanázzsal stb. Teszem hozzá, mindezt kormányerőként vitték véghez. Magyaréknak – folyton ellenzékben – sokkal nehezebb lesz a dolguk. A struktúra építés kemény munka. Milliónyi kihívás lesz. Már most egy csomó szerencselovag van a soraikban, és még mennyi válllhatatlan figura lesz!
A saját karrieristáikkal a következő választásokig fel fogja emészteni magát a Tisza. Ha addig Poloska idegileg egyáltalán bírja...

Nincsenek megjegyzések: