2010. október 5.

2010. október 5.
"A VÉLEMÉNY SZABAD. A TENNI AKARÁS PARANCS. A SZÜLŐFÖLD SZENT."

2018. március 4., vasárnap

KIS MAGYAR BUZGALMI ANZIX – 3. rész


Avagy – ez fogja szórakoztatóvá tenni a következő időszakot. Amikor a belpesti liberális-urbánus identitásúak együttműködnek a borsodi népnemzeti rasszista identitásúakkal, a régi munkásőrivadékok a progresszív konzervatívokkal, a zöldek a barnákkal és vörösökkel, satöbbi. És ehhez tercel a Magyar Buzgalom. Maga a kéjmámor.

Szigetvári Viktor

·         Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint szégyen, hogy a határon túliak elleni gyűlöletkeltés idáig fajult. Szégyen, hogy ma már egy tisztességes család magánfotóját használják fel hazug állítások terjesztésére. Bár lehetne értelmesen is vitatkozni a határon túliak választójogáról, de ami most folyik az kizárólag a menekültellenes lázításhoz hasonló káros populizmus.  Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szolidaritásáról biztosítja az érintett családot, a Facebook-csoportot pedig arra szólítja fel, hogy azonnal törölje a fotót. Szigetvári Viktor mindemellett arra kér minden pártot, tartózkodjon a hazug gyűlöletkeltéstől, különösen azt a Demokratikus Koalíciót, amelynek aláírásgyűjtését népszerűsíti az érintett Facebook-csoport. (Együtt - a Korszakváltók Pártja, 2018. február 21.)

Csudálatos arca van ennek a Szigetvári fiúnak. A tojásdad feje formájától csak a táplálkozási szokásai bizarrabbak. Míg néztem tévét, mert szerettem a híreket kifigyelni, emlékszem egy közvetítésre, valami baloldali-liberális katyvasz zajlott, rémlik, mintha Bajnai Gordonka is ott domborított volna, de nem ő volt a közvetítés sztárja, hanem ez a Szigetvári emberke, aki a háttérben, a nézőközönség mögött megtámaszkodva a taknyát ette. A kamerát nem vette észre, az operatőr meg valami groteszk gyönyörrel közelített rá a pofázmányára, így a Kárpát-medence tévénéző fele élő, egyenes adásban leshette, miként túrja az orrát Szigetvári, hogy miután előbányászott onnét valami csemegét, elmajszolhassa. Tette ezt komótosan, ínyencek módjára, én meg vödörért szaladtam, mert fölkéredzkedett az estebédem. Szerintem nem egyedüli voltam, akinek felfordult a gyomra aznap. Ne mondják nekem, hogy nincs asszociáció, mert tudom, hogy van. Ugyanis azóta sem birok elvonatkoztatni a takonytól, mihelyt fölmerül Szigetvári Viktor neve. Biztos bennem a hiba, sajnálom.

·         Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje még a kormányfő beszéde előtt azt mondta: az elmúlt nyolc év elszalasztott nyolc év volt, felélték a nyugdíj-megtakarításokat, nőtt az államadósság, és nem erősödött meg a középosztály sem. „Nincs magyar gazdasági csoda, akármit is fog mondani Orbán Viktor” – tette hozzá.

Még egy gyöngyszem a fikavitéztől. Orbán beszéde előtt megjósolta mit fog mondani a legliberálisabb embertársaink démona. Nincs ezzel semmi gond. Elvégre létezik szerencsejáték, hallottam már jósnőkről, vízbe néző öregasszonyokról, meg úgy tűnik, a mondás is megállja helyét, hogy aki jósol, az nem izél. A magyar államadósság növekedése valami párhuzamos univerzum statisztikája lehet, megjegyzem, mert a számok tükrében ennek a fordítottja igaz. Szakály professzor úr a történelemre szokta volt alkalmazni, de a pillanatnyi helyzetekben is bátran használható: a tények bizony makacs dolgok. Nem árt néha figyelembe vennünk azokat. 

·         A Fidesz retteg a vereségtől. Félnek, ha létrejön az ellenzéki együttműködés, elveszítik többségüket, ezért a Nemzeti Választási Bizottság ismét a segítségükre sietett. Amennyiben az NVB iránymutatása érvényben marad, áprilisban nem lesz sem törvényes, sem szabad, sem tisztességes a parlamenti választás. Juhász Péter az Együtt elnöke és Szigetvári Viktor az Együtt miniszterelnök-jelöltje (Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja)

Nem tudom mekkora ökológiai lábnyomot hagy a magyar politikumban Szigetvári Viktor, hagy-e egyáltalán bármit, vagy csak a lábszag marad utána. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy le kéne állnia a cuccal, vagy szokjon át valami kedélyjavító készítményre, mert ezek a Fideszt temető retorikai bombák rendre bedöglenek, még ki sem lőtték őket. A Fidesz „retteg a vereségtől”? Elképzelem Orbán Viktort, ahogy este, letolt zoknival ül, gatyásan, trikósan az ágyon, és az jár a fejében, hogy holnap csütörtök, már megint megbukik, kész, vége, ennyi volt, elvégre összefogott a magyar ellenzék, most lesz neki jaj, jön a nagy fekete autó és kérni fognak valamit Pelikán elvtárstól, a nemzetközi helyzet is fokozódik… Orbán rágja a szája szélét, a Duna meg csak árad, árad, és Orbán nem olyan családból származik, mint Regös Bendegúz, hát mi lesz itt kérem szépen, jön ez a saját taknyából megélő Szigetvári, szintén Viktor, Úristen, lesz itt kontinuitás, meg elszámoltatás, virgácsot hoz a demokrácia, és elmarad a szőlő, a lágy kenyérrel. Orbán Viktor – míg ezt gondolja magában – hanyatt dől az ágyon, pukizik egyet utoljára, amire a villany is kialszik. Máma már nem robog tovább a villamos se, csak Szigetvári csörömpöl még egy kicsit. Aztán nagyot koppan és elhallgat.·         Szombaton az ALDE (az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetsége) tanácsülést tartott Szlovénia fővárosában, Ljubljanában. A tanácsülés egyik napirendi pontja a magyarországi helyzet legújabb fejleményeinek megvitatása volt. A vita végén a Liberálisok kezdeményezésére határozatot fogadtak el. A határozat felszólítja a magyar kormányt, hogy helyezze hatályon kívül a lex CEU-t, vonja vissza a civil szervezeteket megbélyegző törvényt, és kövesse a bizottság ajánlásait a kötelezettségszegési eljárásokban, továbbá javasolja az Európai Néppártnak, hogy függessze fel a Fidesz tagságát és felkéri az ALDE tagpártjait, köztük a hét EU-miniszterelnököt, hogy folyamatosan gyakoroljanak nyomást a magyar kormányra az Európai Parlament határozatának megvalósítása érdekében. A ljubljanai tanácskozáson a Liberálisokat Szent-Iványi István képviselte. (Budapest, 2017. június 4., Magyar Liberális Párt)

Többször leírtam már, úgy látszik muszáj megint. Nem mintha szeretnék valakit gazemberezni, nekem ez nem élvezet, de sajnos óhatatlanul ki kell jelenteni, alá kell húzni, hogy gazemberek márpedig vannak. Olyan gazemberek is, akik haza- és nemzetárulók. Akik külföldre járnak mocskolni a saját hazájukat, és a politikai impotenciájukat, a dicstelen szereplésüket rendre másokra, jobbára a magyar népre hárítják. Ezek okolnak, vádaskodnak, s csak azt nem veszik észre, hogy a szemükben a szálka helyett is mestergerenda ágaskodik. A nép hülye, a népet le kell váltani – mondják ők. Mondhatják. Még egy darabig igen.


·         A Magyar Liberális Párt szerint az Egy övezet, egy út program kizárólag Kína érdekét szolgálja - közölte Szent-Iványi István, az ellenzéki párt külügyi szakpolitikusa keddi budapesti sajtótájékoztatóján.  Kijelentette, a Liberálisok elutasítják ennek a programnak a Magyarországra eső részét, a Budapest-Belgrád vasútvonal korszerűsítését, mert szerintük ez a projekt ésszerűtlen, soha meg nem térülő, felesleges beruházás és magas a korrupciós kockázata is. (Budapest, 2017. május 16., a Liberálisok sajtótájékoztatója)

Aki kicsit is tud olvasni a sorok között, annak egyértelmű, mi fáj ezeknek. Kimaradtak a buliból. Hát, rossz hírem van fiúk: egy darabig még eltehetitek a szátokat a zsírosabb potyától. Addig mondhattok bármit, geradeaus marhaságokat. A sok izgalomba majd kiköpülődik körülöttetek egy vékony rajongó réteg, akiket hülyíthettek ezzel az apácabódító kampányszövegeitekkel, lázas zabhegyezésbe amúgy is verhetetlennek bizonyultok, hajrá. A frusztrációtokat meg árammal sokkolt békacombok görcseként éljétek ki.

·         „A műsorvezető ezután megismételte, hogy Staudt véleményére lenne kíváncsi (hiszen Vonáét már ismerjük). Erre Staudt (Gábor) tovább fokozta a zavarodott és kínos értetlenkedést. Láthatóan nem volt hajlandó minimálisan sem elhatárolódni a Jobbik rasszizmusától és antiszemitizmusától, és nyilván úgy gondolta, Simicska Lajos tévéjében ő határozza meg, miről hajlandó beszélni. Dühében elkezdte sértegetni a műsorvezetőt: „Most szerintem önök rombolják a műsor minőségét, hogy ilyen húzdmeg, ereszdmegekkel... ” (…) „Ez szakmailag egy nagyon gyenge kérdés volt, ne haragudjon.” Majd, amikor Szőllősi Györgyi még egyszer feltette a kérdést, így próbált vicceskedni: „Rászóltak a fülére, hogy kérdezze meg újra?” (…)Török (Gábor, politológus) szerint Staudt szereplése is jó példa arra, hogy az egységes politikai kommunikációban a Jobbiknál lehetnek problémák. (2017. augusztus 16., origo.hu)

A legvégére hagytam a Jobbikot, hiába számra se venném őket, csak illemből teszem, ha már az összes többi díszpintyet megénekeltem. Mivel tudom, hogy árgus szemekkel nézeget a derék ellenérdekelt közvélemény, a bejegyzéseket, mibe és kibe lehet belekötni, a múltkor is hogy nehezményezte valamelyik, hogy Talleyrand-t citáltam, álljon itt befejezésül tőle egy emlékezetes mondása. Talleyrandtól egy ízben megkérdezték, nem szégyelli-e, hogy eladta a lelkét a sátánnak pénzért. Azt mondta ez a minden hájjal megkent államférfi, hogy nem, dehogy szégyellem, hiszen jó üzletet csináltam: szart adtam el aranyért. Ezt most nem tudom miért írtam. Csak a Jobbik meg Zázrivetz Vona kapcsán úgy eszembe jutott.

 Forrás: Jó Reggelt Vajdaság                                                                                         Pk

Itt olvashatja az 1. részt!
Itt olvashatja a 2. részt!Nincsenek megjegyzések: