2010. október 5.

2010. október 5.
"A VÉLEMÉNY SZABAD. A TENNI AKARÁS PARANCS. A SZÜLŐFÖLD SZENT."

2017. november 29., szerda

Pósa Ilka: A TANÁROK

Fotó: Vermes Tibor

A tanárok mindent megmondanak néha olyat is ami nem igaz. Ha nem biztossak benne akkor ne mondja. Állandóan csak azt hallom,hogy nem tanultál egyes , nem csináltad meg a házit szágyeld magad ,akkora megróvót kapsz, hogy kirepülsz az iskolából. Nagyon elegem van már belőle. De mikor megcsinálunk mindent akkor nem mondanak ilyeneket hanem megdicsérnek és most elkezdi a dumáját. Na látod tucc te tanulni csak nem akarsz így kell ezt csinálni.Persze mikor az osztály legjobb tanulója kap hármast akkor azt mondják neki semmi baj majd máskor jobban sikerül. Nem értem őket.Mikor dolit írunk akkor mindent megmondanak de mikor ők hibáznak akkor mi őket nem ordíthatjuk le. Vegyük például a törit. Ősrégi anyagot tanulunk. És aki tanítsa azis egy kövület. Minden tantárgy majdnem ugyan olyan. Van aki mindig még szünetbe is a könyvet bujja, mert a tanároktól elkapták a virust. A tanárokat ezzel is meglehet vádolni hogy nagyon veszéllyesek.


Írta Pósa Ilka 2013-ban, 11 évesen, négy évvel ezelőtt, world dokumentumként a számítógépbe pötyögve.


3 megjegyzés:

ÉvaZsuzsanna írta...

Azóta ez a kislány már bizonyára gimnazista lett, érdekes lenne olvasni mostani véleményét, fogalmazás és helyesírás beli fejlődésével...

Pósa Károly írta...

Jövőre lesz középiskolás. De a véleménye nem sokat változott, szemben a stílusával és a helyesírásával.
Meghagytam az eredetei szöveget, fésületlenül, mert az új számítógépnél szenvedett a szöveggel jó darabig, próbálgatott, akkor tanult worldben írni. Úgyhogy ez csak amolyan ujjgyakorlat volt, a részéről.

Unknown írta...

Érdekes írás. A nem aljaskodó megjegyzések pedig még pozitív hatást is eredményezhetnek. (Mint tanár, én is elfogadom.) Örvendetes, ha fiataljainknak önálló, építő jellegű véleménye van.